Adecco maakt de toekomst van werken vatbaar voor iedereen

Thursday, October 15, 2020

Voor een bedrijf is het belangrijk dat elke medewerker de waarden van het bedrijf reflecteert én begrijpt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer het missionstatement van uw bedrijf achterhaald is. Toch slaagde Adecco erin haar werknemers opnieuw te motiveren en engageren.

‘Make the future work for everyone’ is niet voor niets de slagzin van de Adecco Group. Om de toekomst behapbaar te maken, vond Adecco het belangrijk om de visie en missie aan elke werknemer duidelijk uit te leggen. Maar met de huidige en rigide zwart-wit versie van de visie van het bedrijf was dit echter onmogelijk en een update was hoognodig om de werknemers dagelijks te blijven motiveren.

Doelstellingen

De nood aan verandering was hoog en het menselijke deel van de ambitie van Adecco was nog maar moeilijk te vinden. Daarom sloegen ze samen met contentmarketingbureau Propaganda de handen in elkaar, beginnende bij het opstellen van drie duidelijke doelstellingen:

  • De thought leader in België worden voor alle zaken gerelateerd aan de werkplek van de toekomst
  • Het menselijk talent en de menselijke connectie doen opleven
  • Haar visie en strategische initiatieven in een comprehensief en inspirationeel document consolideren

Oplossing

Voor Propaganda werd het snel duidelijk dat het probleem zich situeerde in het achterhaalde visie statement. Precies daarom was de frisse kijk van Propaganda zo welkom. Zij vertaalden, herschreven en vernieuwden de ouderwetse visie van Adecco naar een modern en up-to-date boekje, gericht op en geschreven in de taal van de werknemers.

Maar daar bleef het niet bij. De nieuwe visie moest ook doorheen alle kantoren worden verspreid. Posters en een PowerPoint presentatie voor nieuwe werknemers bleken hier de juiste keuze.

Resultaat

Met behulp van de hernieuwde visie, slaagde Adecco Group erin een diepere connectie met haar werknemers te smeden, door hun eigen noden en wensen op de eerste plaats te zetten. Zo slaagden ze erin hun visie en missie aan elke werknemer op een heldere manier uit te leggen én te tonen dat ze echt luisteren naar hun eigen werknemers. Want gezien het hun visie is om mensen van over de hele wereld te inspireren, motiveren en trainen zodat ze de toekomst van werken kunnen omarmen, is het key om met hun eigen talenten te starten.

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.