Andrew Davis’ Cube of Creativity: het model voor het nieuwe normaal?

12 oktober 2021

Op 29 oktober gaf het Content Marketing Institute de aftrap voor de nieuwe editie van Content Marketing World in Cleveland. En daarmee werd ook ‘The European Edition’ van Content Marketing World in gang gezet. Met Andrew Davis in één van de hoofdrollen.

Op 30 september kon u live inbellen in Content Marketing World: The European Edition. De dag startte met een keynote van Andrew Davis, u kent hem misschien ook als best-selling auteur, keynote speaker, voormalig producer bij NBC of als de man met het eeuwig aanwezige strikje.

Davis’ keynote ‘Embracing the constraints’ was misschien niet wat u van een traditionele keynote zou verwachten. Geen sessie van een uur, maar vijftien minuten vol passie en enthousiasme waarin Davis zijn nieuwe model, the Cube of Creativity, uit de doeken deed.

Hot topic in Davis’ keynote? Hoe gaan we om met ‘business as usual’ post-corona? Hoe kunnen we als team meer creatief zijn in het nieuwe normaal? The Cube of Creativity, gebaseerd op een rubiks kubus, moet het antwoord bieden. Aan een kubus zijn zes zijden, maar toch heeft Andrew Davis voldoende aan vier stappen om uit te leggen hoe ondernemers en marketeers vandaag de dag aan de slag moeten gaan om de creative juices te doen stromen.

1. Unleash your resources.

“What if… every time we take in something new we kill two initiatives?”

Onze creatieve inspiratie is eindig dus waarom zouden we tijd spenderen aan het maken van nóg een podcast en nóg een blogpost en nóg een nieuwe campagne, gewoon omdat het ons van bovenaf wordt gevraagd? Onze lijst to do’s wordt steeds langer en onze creatieve energie raakt langzaam opgedroogd…

De oplossing is simpel volgens Davis: stel uzelf de vraag waarmee u kan stoppen om een nieuw (en vooral goed) idee succesvol en creatief ten einde te brengen. Anders gezegd: schrap die zoveelste podcast, blogpost of community van uw to do lijst en ‘unleash your resources’!

2. Define outcome

“What if… we spend our creative energy wisely on pursuing one clear outcome?”

Stel duidelijke doelen. Meer komt er eigenlijk niet bij kijken. Waarom zou u nog een podcast moeten maken? Waarom nog een extra community oprichten? Wat bereikt u ermee? Welk (gegrond) resultaat wilt u bereiken met dit zoveelste project? Als u daar het antwoord niet op heeft, dan laat u het beter voor wat het is. Maar als u kan zeggen dat u uw e-mail database met 150 leden wilt uitbreiden of dat u de customer churn wilt laten afnemen met 10%, dan komt u misschien ergens.

3. Apply (additional) constraint

“What if… creativity is the output of all the constraints?”

Om te slagen en echt creatief te zijn, is het een goed idee om uzelf enkele beperkingen op te leggen om in een echt creatieve modus te raken. Welke onredelijke beperkingen kunnen we onszelf opleggen om creatief te zijn? Kies nu niet voor ‘market constraints’, die zijn nogal standaard en iedereen is eraan onderworpen. Kies bijvoorbeeld voor een podcast, die niet alleen uw e-mail database met 150 leden aanspijst, maar die nooit een interview met een expert bevat. Waarom? Het is te voor de hand liggend. Probeer rondom deze hindernis te denken.

4. Raise the stakes

“What if… innovation only occurs when we value creativity over business as usual?”

Verhoog de inzet. Koppel een voorwaarde aan uw nieuwe project die u dwingt om snel, efficiënt en hopelijk creatief actie te ondernemen. Hoe kan u business as usual omtunen in ‘the highest risk option’? Door er een uitdaging van te maken! In plaats van te stellen dat er een nieuwe podcast nodig is die uw e-maildatabase met 150 leden uitbreidt zonder ooit een interview van een expert te bevatten, kan u er ook voor kiezen om te zeggen dat u er een bonus van x aantal euro aan koppelt indien het ook effectief lukt.

Waarom we dus uiteindelijk aan de slag moeten met the Cube of Creativity? “Because our most creative work doesn’t happen when doing business as usual.”

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief