Andrew Davis’ Cube of Creativity: het model voor het nieuwe normaal?

Tuesday, October 12, 2021

Creativiteit is al langer het mantra van Andrew Davis. In zijn keynote stelde hij The Cube of Creativity voor, zijn nieuwe model. “Most creative work doesn’t happen when doing business as usual.”

Andrew Davis is vaste prik op Content Marketing World. Je kent hem misschien als best-selling auteur, keynote speaker, voormalig producer bij NBC of als de man met het eeuwig aanwezige strikje.

Hot topic in Davis’ keynote? Hoe gaan we om met ‘business as usual’ post-corona? Hoe kunnen we als team meer creatief zijn in het nieuwe normaal? The Cube of Creativity, zijn nieuwe model gebaseerd op een rubiks kubus, moet het antwoord bieden. Aan een kubus zijn zes zijden, maar toch heeft Andrew Davis voldoende aan vier stappen om uit te leggen hoe ondernemers en marketeers vandaag de dag aan de slag moeten gaan om de creative juices te doen stromen.

  1. Unleash your resources.

“What if… every time we take in something new we kill two initiatives?”

Onze creatieve inspiratie is eindig dus waarom zouden we tijd spenderen aan het maken van nóg een podcast en nóg een blogpost en nóg een nieuwe campagne, gewoon omdat het ons van bovenaf wordt gevraagd? Onze lijst to do’s wordt steeds langer en onze creatieve energie raakt langzaam opgedroogd…

De oplossing is simpel volgens Davis: stel je de vraag waarmee je kan stoppen om een nieuw (en vooral goed) idee succesvol en creatief ten einde te brengen? Anders gezegd: schrap die zoveelste podcast, blogpost of community van je to do lijst en ‘unleash your resources’!

  1. Define outcome

“What if… we spend our creative energy wisely on pursuing one clear outcome?”

Stel duidelijke doelen. Meer komt er eigenlijk niet bij kijken. Waarom zou je nog een podcast moeten maken? Waarom nog een extra community oprichten? Wat bereik je ermee? Welk (gegrond) resultaat wil je bereiken met dit zoveelste project? Als je daar het antwoord niet op hebt, dan laat je het beter voor wat het is. Maar als je kan zeggen dat je je e-mail database met 150 leden wilt uitbreiden of dat je de customer churn wilt laten afnemen met 10%, dan kom je misschien ergens.

  1. Apply (additional) constraint

“What if… creativity is the output of all the constraints?

Om te slagen en echt creatief te zijn, is het een goed idee om je enkele beperkingen op te leggen om in een echt creatieve modus te raken. Welke onredelijke beperkingen kunnen we onszelf opleggen om creatief te zijn? Kies nu niet voor ‘market constraints’, die zijn nogal standaard en iedereen is eraan onderworpen. Kies bijvoorbeeld voor een podcast, die niet alleen je e-mail database met 150 leden aanspijst, maar die nooit een interview met een expert bevat. Waarom? Het is te voor de hand liggend. Probeer rondom deze hindernis te denken.

  1. Raise the stakes

“What if… innovation only occurs when we value creativity over business as usual?”

Verhoog de inzet. Koppel een voorwaarde aan je nieuwe project die je dwingt om snel, efficiënt en hopelijk creatief actie te ondernemen. Hoe kan je business as usual omtunen in ‘the highest risk option’? Door er een uitdaging van te maken! In plaats van te stellen dat er een nieuwe podcast nodig is die je e-maildatabase met 150 leden uitbreidt zonder ooit een interview van een expert te bevatten, kan je er ook voor kiezen om te zeggen dat je er een bonus van x aantal euro aan koppelt indien het ook effectief lukt.

Waarom we dus uiteindelijk aan de slag moeten met the Cube of Creativity? “Because our most creative work doesn’t happen when doing business as usual.”

Lees wat Jay Baer te vertellen had tijdens Content Marketing World 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.