BOCA 2019: Head Office meest bekroonde bureau

Wednesday, June 5, 2019

De tweede editie van de BOCA, de Best of Content Awards, leverde een oogst van 32 awards op. Maar liefst 15 verschillende bureaus vielen in de prijzen. In totaal werden 6 Gold uitgereikt, waaronder twee voor de duo’s Audi/Prophets en AZ Damiaan/D’Artagnan. HeadOffice was dan weer het meest bekroonde bureau.

Met 5 awards was HeadOffice het meest bekroonde bureau. Het won echter geen Gold. Die eer was weggelegd voor Propaganda (HOYA Lens), MIVB/STIB (een eigen campagne van de vervoersmaatschappij) en Prophets (Audi E-xperience) en D’Artagnan (AZ Damiaan). Die laatste twee slaagden erin zelfs twee Gold weg te kapen.

D’Artagnan won voor deze campagne ook nog een Crafsmanship Award, terwijl Prophets nog twee maal bekroond werd : een Silver en een Crafsmanship Award voor een andere campagne voor Audi (#Goosevsaudi).

Nog twee andere bureaus vielen veelvuldig in de prijzen. Het gaat enerzijds om The Fat Lady met 4 awards : een Silver voor UGent, en Crafsmanship Awards voor dezelfde campagne, een magazine voor het ACV en het eigen initiatief The Fat Five. Anderzijds is er Cypres dat 3 Crafsmanship Awards binnenhaalt : twee voor Sparkle van bpost en een voor de Dag van de Kringwinkel van Komosie.

Gutzandglory voor Willemen Group (Silver) en PWC (Bronze), en FamousGrey voor AG Insurance (Bronze en Craftsmanship Award) halen twee awards binnen, terwijl ook Propaganda naast zijn Gold een Bronze op de kast mag zetten (voor Proximus).

De laatste awards gaan naar Dallas, Air, Bubka, Kunstmaan, Havas en Symeta.

Commentaar van Magda Trullemans (Orange), die samen met Wim Demyttenaere (Wimpuls - voor de Craftsmanship Awards) juryvoorzitter was : “De kwaliteit van de inzendingen lag hoger dan vorig jaar. Het feit dat steeds meer bedrijven en bureaus inzien wat content marketing betekent, is hier zeker niet vreemd aan. Ze verstaan steeds beter hoe content een meerwaarde kan betekenen voor een bedrijf.”

Ontdek alle winnaars hier

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.