Corona: contentmarketingbureaus houden stand

Tuesday, September 8, 2020

Content marketing was in ons land tijdens de eerste jaarhelft een van de enige disciplines die goed stand hielden. Dat blijkt uit het onderzoek dat de ACC onder zijn leden uitvoerde.

ACC, de vereniging van communicatiebureaus waarvan Custo deel uitmaakt, ondervroeg voor de derde keer zijn leden over de impact die corona op de bureauwereld heeft. Voor de discipline content marketing zijn er enkele opvallende resultaten.

Zo betekende Covid-19 voor sommige bureaus een sterke achteruitgang van de activiteiten (tot -50%), terwijl anderen dan weer sterk groeiden (tot 25%). Nochtans gaf een eerdere studie (in volle lockdownperiode) aan dat de meeste bureaus evenveel of net meer werk hadden. Het geeft aan dat na de eerste ‘contentgolf’ met informatie van adverteerders naar hun klanten en consumenten toe de activiteiten bij sommigen wat verminderden, ongetwijfeld afhankelijk van de sector waarin de adverteerder actief is.

Toch valt op dat de Custobureaus het opmerkelijk beter doen dan de markt, waar het gros van de bureaus een gematigde tot sterke daling optekent.

Verder valt op dat de contentmarketingbureaus heel wat positiever zijn dan hun soortgenoten uit andere disciplines als het gaat over de tweede jaarhelft en over volgend jaar.

Waar heel wat bureaus een tweede semester verwachten dat nog slechter wordt dan het eerste, is dat bij contentmarketingbureaus helemaal niet het geval. Voor volgend jaar gaan ze zelfs quasi allemaal uit van een status-quo of vooruitgang (ook heel wat beter dan hoe andere bureaus erover denken).

Bekijk de volledige studie via acc.be

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.