Fevia bedankt zijn #FoodHeroes

Wednesday, May 13, 2020

Naast de zorg hield ook de voedingsindustrie onze maatschappij de afgelopen weken draaiende. Dat vond federatie Fevia een bedankje waard. Het resultaat? #FoodHeroes

 

De uitdaging

Als federatie van de Belgische voedingsindustrie was de corona-crisis voor Fevia een cruciale periode. Niet alleen voor haar leden, maar voor de hele samenleving. Het was de voedingsindustrie die samen met de zorg ons land de afgelopen weken ‘recht’ hield door zowel magazijnen als winkelrekken gevuld te houden. Die moeilijke taak wilde Fevia benadrukken in een campagne.

De oplossing

Fevia vroeg daarom aan com&co om de helden van de voedingsindustrie te bedanken. #FoodHeroes werd een online platform én een hashtag die op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram gedeeld werd. Heel wat verhalen maakten de campagne persoonlijk.

Het project verliep in vier stappen:

  • Fevia creëerde een draagvlak bij z’n leden door de hashtag te lanceren en bedrijven aan te moedigen hun medewerkers te bedanken. Die verhalen werden vervolgens gebundeld op www.foodheroes.be
  • Om nog meer voedingsbedrijven en sympathisanten te bereiken, creëerde com&co als pronkstuk enkele video’s. In de video’s werden door 17 ministers een ode gebracht aan de FoodHeroes.
  • Het contentplatform werd aangevuld met inspirerende verhalen, die specifieke subsectoren en bedrijven in de kijker zetten.
  • Tot slot kon ook de consument de FoodHeroes aanmoedigen. Daarvoor schakelde Fevia enkele food influencers in en werd de hashtag #MyFoodHero gebruikt.

 

De resultaten

Een van de grote verdiensten van deze contentcampagne is de snelheid waarmee ze werd opgezet. In enkele dagen tijd ging het van concept naar lancering.

En ze sloeg aan. Over een periode van twee maanden werd de website 2500 keer bezocht. De persaandacht en het engagement van de ministers zorgden mee voor een breed bereik. Er was zelfs aandacht op Europees niveau: de campagne werd opgepikt door Food Drink Europe, de Europese federatie voor de voedingsindustrie.

Nog enkele opvallende cijfers:

 

Meer info:

www.foodheroes.be

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.