Gold Standard: de 4 cases die in 2021 een Gold wonnen tijdens de BOCA

Thursday, June 2, 2022

Slechts 4 van de 44 cases die een Best Of Content Award wonnen, waren goed voor ‘Goud’. Ze vertegenwoordigen dan ook het allerbeste werk dat in 2021 is gemaakt. Een overzicht dat je hopelijk inspireert bij het opmaken van jouw inzending voor de Best Of Content Awards.

 

1. Van Breda gaat ver in het inspireren van zijn klanten

Bank J. Van Breda & C° zag het aantal vragen over niet-bancaire zaken van klanten toenemen. Op die trend wilde het een antwoord bieden dat een meerwaarde bood voor hun klanten. Het bouwde het contentplatform ‘Van Breda Square’ met als doel om te inspireren en kennis te delen in een betrouwbare omgeving. Het aanbod ging van keynotes, brainstorms en seminaries, over bedrijfsbezoeken tot een jaarlijkse conferentie en speeddates.

Het programma kende in korte tijd een indrukwekkende groei. Zo lag het aantal deelnames aan een (al dan niet fysiek) event in de lente van 2021 op 1.436, maar liefst drie keer zoveel als in de herfst van 2020. Met tevreden klanten tot gevolg, want de deelnemers bekroonden op hun beurt het contentplatform met een Net Promotor Score (NPS) van 85. 

De jury vond deze case niet alleen goed voor een Gold in Best LT Content Marketing Program B2C, maar ook voor een Silver inBest Distribution & Promotion Strategy (Bureau: Becoming)

 

2. Socialistische Mutualiteiten vragen aandacht voor mentale gezondheid

Voor mutualiteiten wordt preventie steeds belangrijker, ook rond mentale gezondheid. Deze focus zorgde bij De Sociale Mutualiteiten voor de 3-jarige campagne ‘Ik ben ik’. Jaar na jaar werd een andere doelgroep (ouders, jongeren en tot slot ouderen) aangesproken via storytelling, tailormade content en testimonials. Telkens met de bedoeling om mensen aan te moedigen een online test te doen over hun mentale gezondheid. 

Wie de test aflegde, kreeg persoonlijke tips en kon een DIY-module opstarten met als doel een beter inzicht in je mentale gezondheid en tips om die op te krikken. In 3 jaar leidde de ‘Ik ben ik’-campagne tot een online bereik van 2,5 miljoen mensen (waarvan 1,5 miljoen via tv en cinema), een CTR van 5,5% en meer dan 143.000 gestarte tests.

De jury bekroonde dit initiatief met een Gold in Best LT Content Marketing Program B2C en twee Silvers: in Best Content Marketing Program Not for Profit en in Highest Conversion Response/Subscriber Growth from a Content Program. (Bureau: Impuls)

 

3. Parentia helpt ouders tijd maken

Jonge ouders hebben het niet onder de markt. Ze zouden dolgraag tijd met hun kroost doorbrengen, maar zijn vooral druk bezig met werken, het huishouden en het regelen van heel wat (administratieve) zaken. 

Als verdeler van het Groeipakket (de vroegere kinderbijslag) zag Parentia het als zijn taak om deze doelgroep te ontlasten door hen zo goed mogelijk de weg te tonen in alle aspecten van ouderschap, van tips om beter om te gaan met de kostbare tijd tot fact checks

In totaal creëerde Parentia zo’n 800 blogposts, aangevuld met gidsen en checklists, en een podcast, waarin bekende ouders en experts in zwangerschap en ouderschap aan het woord komen. Daarnaast zette het ook contentsamenwerkingen op met relevante platformen voor ouders .

Het resultaat? De blog ging van 5.000 naar bijna 35.000 bezoekers op jaarbasis, het aantal abonnees op de nieuwsbrief steeg met bijna 200% en de guides & checklists werden bijna 13.000 keer gedownload in een jaar. Het resulteerde in een stijging met 6,6% van de uitkeringen van het Groeipakket door Parentia, ondanks het feit dat het aantal geboortes in 2020 op een dieptepunt zat.

De jury bekroonde dit initiatief met een Gold in Best Distribution & Promotion Strategy, maar ook een Silver in Best LT Content Marketing Program B2C en een Craftsmanship Award in Best Blog/Content Platform. (Bureau: Onlyhumans)

 

4. Politievakbond klaagt geweld aan

Ondanks dagelijks geweld tegen de politie en een politieke belofte, was er nog steeds geen zero tolerance-beleid. Politievakbond VSOA nam initiatief en gaf de politiemensen hun stem terug.

Deze campagne liet leden van de politie via getuigenissen aan het woord over hoe zij geweld hadden ervaren. Deze videoreeks leidde tot meer dan 500.000 interacties op social media, aangevuld met BV’s die vrijwillig voor deze beroepsgroep opkwamen.

Door deze succesvolle sociale media campagne werden de video’s ook opgepikt door de nationale media: 40 van de grootste media van het land (inclusief tv-journaals) besteedden in totaal maar liefst 218 keer aandacht aan de campagne.

Het zorgde ervoor dat de overheid zijn belofte waarmaakte en de wet rond zero tolerance tegen geweld op politiemensen er kwam. 

De jury bekroonde dit initiatief met een Gold in Best Use of PR in a Content Program. (Bureau: Studio Cameo)

Benieuwd naar de tips van onze juryvoorzitters om je kans op een BOCA te verhogen? 

Schrijf je case(s) in 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.