Hoe millennials Tic Tac-video's uitkeken dankzij influencer marketing

Tuesday, March 13, 2018

Iedereen kent Tic Tac, maar vandaag is het merk wat uit de harten van de millennials verdwenen. Om Tic Tac weer een frisse smoel te geven en ‘likable’ te maken bij de doelgroep, riep producent Ferrero de hulp in van Onlyhumans.

En daarvoor schakelden het bureau de 22-jarige influencer Henri PFR en zijn online netwerk in. Hij is de muzikale ‘new kid on the block’ en de meest beloftevolle jonge dj van België. Met een toffe videocampagne kon het bureau de ‘short attention span’-generatie boeien en hun aandacht vasthouden tot het einde van de spotjes.

Op tour met influencer Henri PFR

Henri PFR scoorde met Until The End een wereldwijde zomerhit en staat op alle grote festivals. In zes video’s van 30 of 60 seconden krijg je een blik in het leven van de dj. De video’s werden gedeeld op de social media van Tic Tac, maar ook binnen het netwerk van Henri PFR zelf, dat bestaat uit honderdduizenden millennials. Door het merk te linken aan zijn hippe muziek, kreeg Tic Tac een stevige imagoboost.

Hoge view through rate

De videocontent waarin Henri PFR vertelt over zijn passie voor muziek, vrienden of Snapchat Spectacles laat niemand onberoerd: de view through rate (VTR) overtrof alle verwachtingen. De VTR geeft de verhouding weer tussen het aantal keer dat een video ad getoond wordt (impressies) en het aantal keer dat ze effectief tot het einde bekeken wordt. Zoals zijn wereldhit Until The End al voorspelde, keek meer dan de helft de video’s helemaal uit.

Wij draaien vierkant

Bij een videocampagne is de manier waarop je de boodschap verspreidt minstens even belangrijk als de boodschap zelf. Onlyhumans liet het plaatje dan ook helemaal kloppen. Voor meer stopping power verspreidde het de video’s in een vierkant formaat. Het Snapchat Spectacles-framework is dan weer heel herkenbaar voor millennials. Daarnaast creëerde het de videocontent altijd in zowel het Nederlands als in het Frans en ondertitelde het alle video’s. Want zoals voorspeld, bekeek 70 tot 80 procent van de millennials de video’s zonder geluid.

Et encore

En Onlyhumans gingen nog even door: na de Summer Edition van de Shake It-campagne, volgde de Emotions Edition. Op www.shakeyourtictac.be kon je verschillende prijzen winnen door Tic Tac-snoepjes te shaken op de beats van Henri PFR’s muziek.

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.