Mercedes-Benz vervangt Autosalon door MB Talks

Thursday, March 25, 2021

Geen Autosalon dit jaar maar niet getreurd voor Mercedes-Benz. In samenwerking met Emil/Publicis en HeadOffice koos de autobouwer voor een platform boordevol informatie en inspiratie.

Het was voor de hele autosector een zware klap toen Febiac midden oktober 2020 bekendmaakte dat het Autosalon in januari 2020 niet doorging. Een digitale ervaring kwam in de plaats, maar de meeste autobouwers gingen nog een stapje verder en werkten een specifiek platform uit. Zo ook Mercedes-Benz. Alleen ging de Duitse autobouwer zeer ver in informatie en inspiratie.

Doelstellingen

Informeren en inspireren. Dat waren de belangrijkste doelstellingen van het platform. Uiteraard moest er aandacht zijn voor het Mercedes-Benz-gamma en de Salonvoorwaarden, maar het automerk wilde ook inzoomen op de strategie en de technologische innovaties.

Het virtuele Salon van Mercedes-Benz moest deel uitmaken van de communicatiestrategie “Hey Mercedes, let’s talk” die het merk lanceerde om tijdens de coronacrisis het contact met klanten en prospects te onderhouden. Bezoekers van het online Salon moesten daarna voor meer informatie terecht kunnen bij het netwerk van Mercedes-Benz-distributeurs.

Oplossing

Het ‘MB Talks’-platform werd in december 2020 door Mercedes-Benz Benelux opgezet in samenwerking met Emil/Publicis en Custo-lid HeadOffice. Het platform staat nog steeds live en bevat een mix van internationale en lokale content.

Naast de video’s die het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Stuttgart leverde, produceerde HeadOffice specifieke clips voor de Belgisch-Luxemburgse markt: een verwelkoming op het virtuele Salon door CEO Emmanuel Chartier, de presentatie van de huidige topmodellen als de nieuwe S-Klasse en de EQA (in drie talen en aangepast aan de diverse marktsegmenten), evenals een interview met Stoffel Vandoorne, vicewereldkampioen Formule E voor het Mercedes-Benz EQ-team.

Het Custo-lid zorgde ook voor artikels, meer bepaald interviews/portretten van Belgische en Nederlandse merkambassadeurs die HeadOffice verzorgde voor de klantenmagazines Mercedes me en She’s Mercedes. Ondere andere BV’s Siska Schoeters en Koen Wauters, de Nederlandse zangers Ilse DeLange en Duncan Laurence, alsook tenniskampioen David Goffin en sociaal ondernemer Dennis Karpes zorgden voor inspiratie.

In totaal publiceerde HeadOffice tijdens de salonperiode vier artikels en/of video’s per week.

Bezoek het platform 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.