Schokkende cijfers: 17 miljard

Monday, January 18, 2021

Trendrapporten verschijnen om de haverklap. En de groeicijfers die er steevast in vermeld staan doen duizelen. Zo ook het astronomische getal van 17 miljard dollar. De omzet van contentmarketingsoftware in 2026. Ons schokkend cijfer van deze maand.

Het is onderzoeksbureau Data Bridge Market Research (DBMR) dat met het onderzoek voor de dag komt. DBMR maakte een analyse van de markt van contentmarketingsoftware zoals Hubspot, Salesforce en andere Adobe’s. Daaruit blijkt dat die goed was voor 4,34 miljard dollar. 

De groei die deze markt de komende jaren zal kennen, is ronduit indrukwekkend te noemen. In 2026 zou de contentmarketingsoftwaremarkt goed zijn voor maar liefst 17 miljard dollar. Dit gaat om een wereldwijd cijfer. Enerzijds zal de groei komen van de sterke markten, waar het gebruik en de penetratie zullen toenemen. Anderzijds zijn er nog heel wat landen waar deze software nog maar in zijn kinderschoenen staat. Daar is de groeimarge het grootst. Zullen we België hier gemakkelijkheidshalve ook maar bijtellen?

Meer info over het onderzoek 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.