Schokkende cijfers : 29

Tuesday, June 30, 2020

Een schokkend cijfer valt op. Omdat het extreem laag is. Of net hoog. Zoals het aantal minuten dat een lezer van een merkmagazine in z’n blad leest: 29.

Het is tegenwoordig bon ton om te beweren dat printmagazines dood zijn. Dit zowel voor breedpublieksbladen als voor bladen van merken. Niets is echter minder waar. Adverteerders zetten ze misschien wat minder in en geven de voorkeur aan digitale kanalen, maar dat betekent niet dat ze aan doeltreffendheid inboeten.

Integendeel, mensen lezen nog steeds graag magazines. Doordat ze minder geneigd zijn om naar de krantenwinkel te stappen en een exemplaar te kopen, én doordat minder merken ze inzetten, springen ze bovendien net meer in het oog.

Stabiliteit troef

Dat heeft tot gevolg dat de leesduur van merkmagazines hoog blijft. Een lezer besteedt gemiddeld 29 minuten aan een blad van een adverteerder. Een duur die geen enkel ander medium biedt. Dat blijkt uit het Custometer-onderzoek, dat InSites Consulting voor de Custo-leden uitvoert.

Die 29 minuten blijven doorheen de jaren enorm stabiel. Ter vergelijking, bij de eerste onderzoeken kwam het gemiddelde uit op 28 minuten.

Benieuwd hoe de lezer merkmagazines percipieert? We schreven er recent een artikel over.

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.