Travelblog by Luxair

Saturday, October 17, 2015

Op 18 september 2015 lanceerde Luxair – de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij –, Travelblog.eu, een nieuwe internetsite speciaal over korte reizen binnen Europa. Het blog is helemaal gewijd aan city trips en besteedt veel aandacht aan tips van 'insiders', met mooie foto’s, kaarten en allerlei informatie over wat waar te vinden is.

 

In de vorm van een notitieboekje geeft Travelblog.eu een overzicht van allerlei interessante plekjes die te ontdekken zijn in de 19 Europese steden waar de maatschappij vanuit Luxemburg naartoe vliegt: Barcelona, Bari, Berlijn, Dublin, Genève, Hamburg, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Porto, Rome, Stockholm, Venetië en Wenen.

 

Luxair wil deze 19 Europese bestemmingen promoten via de digitale snelweg. Voor deze klant, waar Maison Moderne al jarenlang voor werkt, heeft het bureau dit travelblog opgezet, op basis van de volgende lijst van strategische aanbevelingen:

  • Liefhebbers van city trips aantrekken door de content, met tips van lokale insiders
  • Verbinden van het merk Luxair met een reisblog dat een eigenzinnige, onafhankelijke toon hanteert.
  • Het redigeren van een tweetalig blog dat een hoog aanzien geniet – de kwaliteit en de kwantiteit van de inhoud zorgen ervoor dat het blog breed wordt aanbevolen.
  • De lezer ertoe aanzetten om tickets te kopen, met links naar de vluchtdienstregelingen en naar de commerciële site van Luxair.
  • Elke dag een nieuwsitem op het blog zetten, en zo ook de sociale netwerken van het merk Luxair van nieuws voorzien.
  • Dienstverlening aan de klanten van Luxair.

 

Op het blog verschijnen bijdragen van lokale inwoners van de bestemmingen, 365 artikelen per jaar. Bij de lancering in de herfst van 2015 bevatte het blog al 400 nieuwsbijdragen uit het archief van het magazine Flydoscope – het boordmagazine van Luxair – dat ook door Maison Moderne wordt verzorgd.

 

Maar het Travelblog by Luxair is ook bedoeld als geweldig promotiemiddel voor de bestemming Luxemburg. De site is net zo goed een portaal voor inbound passengers en brengt de hoogtepunten van Luxemburg voor het voetlicht. Bezoekers vanuit de hele wereld vinden hier allerlei informatie over het Groothertogdom.

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.