Video Joe Pulizzi over zijn nieuwste boek

Tuesday, April 17, 2018

‘Killer marketing’. Dat is de sprekende titel van het nieuwste boek van contentmarketinggoeroe Joe Pulizzi. Wij konden ‘m strikken voor een video-interview!

Als twee leidende denkers uit het vakgebied contentmarketing samen een boek schrijven, weet je dat je een must-read op de plank hebt liggen. Joe Pulizzi, The Godfather of Content Marketing en oprichter van het Content Marketing Instituut, en Robert Rose, tegenwoordig Chief Content van CMI en begiftigd spreker en marketing mind, hebben samen tussen eind 2013 en eind 2017 211 wekelijkse episodes gemaakt van de podcast “This Old Marketing”. De commitment aan en kennis van het onderwerp staat bij deze twee mannen buiten elke twijfel.

Het feit dat zij samen een nieuw boekproject initieerden was geen verrassing. De titel is voor vele lezers waarschijnlijk wel verrassend: “Killing Marketing”. In het uitgebreide video interview, wat #CMFF-oprichters AJ Huisman en Bert van Loon met beide auteurs in Cleveland opnamen, wordt deze titel toegelicht.

De oorspronkelijke titel was “Marketing as a Profit Center”, wat de kern van het boek beschrijft. Marketing moet zich uit de reputatie van cost-center halen en accountable zijn voor concrete resultaten. Om dat te kunnen doen is er niet alleen een fundamentele verandering in denken nodig, maar ook een substantiële verandering in organisatiestructuur, in gewoontes en in processen. Kortom, geen klein verbouw, maar bijna afbreken en opnieuw opbouwen. Killing Marketing is daarmee niet alleen een provocerende titel, maar ook een uitnodiging om te durven echt en grondig te veranderen.

In het video-interview komen diverse gerelateerde onderwerpen uit het boek uitgebreid ter sprake en is daarmee als long-view het kijken zeker waard!

https://www.youtube.com/watch?v=uEP_JG9GriQ

Killing Marketing gaat ook over grenzen verleggen. Daarmee sluit het boek naadloos aan bij het thema van het grote Content Marketing Fast Forward congres op 31 mei 2018. In het programma van “Content, the New Frontier of Marketing”, wordt van diverse kanten belicht welke grenzen er zijn, zichtbaar én onzichtbaar, en hoe deze gepasseerd kunnen worden om tot succes in contentmarketing te komen.

FACTS

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.