Zes tips die jouw kans op een Best Of Content Award vergroten

Thursday, June 2, 2022

Voor het tweede opeenvolgende jaar zullen twee uitmuntende experts de BOCA-jurering in goede banen leiden. Maar voor het zover is, bieden ze je 6 hyperrelevante tips om jouw kans op een felbegeerde houten blok te vergroten.

 

De Best Of Content Awards (BOCA’s) bekronen de beste contentmarketingcases in België. Net als vorig jaar zal Jasper van Zandbeek (Zandbeek) de jury van de Content Strategy & Distribution Awards voorzitten. Bert van Loon (CMFF) doet dit voor de Craftsmanship Awards. Opnieuw twee Nederlanders dus.

Naast hun kennis en expertise brengen ze ook een duidelijk onderbouwde, uitgesproken mening mee naar de jurering. Gelukkig maar! Die mening hebben ze trouwens nu al. Hun tips om de kans op een BOCA significant te vergroten zijn immers hyperrelevant:

  1. “Juryleden zijn net als je audience. Maak ze het lezen aangenaam, waardevol en schrijf ‘judge-centric’.” (Bert van Loon)
  2. “Zorg voor een sterke casevideo, die complementair is aan je inzending. Zo maak je een jurylid enthousiast om de case te gaan lezen en begrijpt hij/zij sneller waar het over gaat (of vice versa).” (Jasper van Zandbeek)
  3. “Wees volledig, maar overdrijf niet; weeg goed af welke details wel of niet relevant in je beschrijving zijn. Kortom, wees kritisch voor jezelf!” (Jasper van Zandbeek)
  4. “Laat zien en benoem hoe content zijn marketingjob heeft gedaan. We maken content die werk doet voor marketeers en doelen bereikt. Het is voor de jury handig om dat uitgetekend te krijgen en niet zelf op speurtocht te hoeven gaan.” (Bert van Loon)
  5. “Zorg dat de resultaten die je presenteert, goed aansluiten op de oorspronkelijke doelstelling. Lijkt een open deur, maar de praktijk wijst uit dat dit vaak een aandachtspunt is.” (Jasper van Zandbeek)
  6. “Als je een case voor meerdere categorieën inschrijft – en dat moet je zeker doen omdat veel cases dat verdienen – pas dan de argumentatie en highlights aan de categorie aan. Liefdeloos copy-paste in elke categorie laat de harten van juryleden niet hard kloppen.” (Bert van Loon)

Jasper van Zandbeek en Bert van Loon over de editie 2021 van de BOCA 

Schrijf je case(s) in 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.